Steven Visser

16 januari 2019

Geen reacties

Oude herinneringen … Hans Klok in ‘Sterren op het Doek’

Tijd om wat oude herinneringen op te halen! In 2015 werd Hans uitgenodigd voor het tv-programma ‘Sterren op het Doek’, waarbij een gast door drie verschillende kunstenaars in drie verschillende stijlen op het schilderdoek wordt vastgelegd. Hans werd geschilderd door Daniel Douglas, Maayke Schuitema en Eric Kusters.

 

Daniel Douglas maakt schilderijen met een mysterieuze twist. Maayke Schuitema maakt prachtige schilderijen waarbij ze verschillende technieken combineert om tot een uniek resultaat te komen. Eric Kusters is een schilder die met zijn werk verhalen wil vertellen. De drie kunstenaars, ieder met hun eigen talent, hebben Hans voor deze voorstelling geschilderd.

 

Hans heeft één dag model gestaan, waarbij Hanneke Groenteman hem interviewde, met vragen over zijn persoonlijkheid als mens en identiteit als artiest. De kunstenaars hebben vervolgens nog een week aan de schilderijen gewerkt. Aan het eind van die week moest Hans kiezen welk schilderij hij het meest geslaagd vond. Toen hem werd gevraagd waar het werk uiteindelijk zou komen te hangen, antwoordde Hans: “Ik hang het thuis op, of anders op kantoor. Daar oefenen we, daar werken we, daar maken we decorstukken en bewaren we onze spullen. Ik denk dat ik het daar ga hangen.”

 

Het winnende portret was dat van Maayke Schuitema, die verschillende indrukwekkende technieken had gebruikt om de essentie van Hans vast te leggen. Het portret hangt nog altijd op een mooie plek in het bedrijfspand van Hans.